Péntek, 2018 November 16, 0:13:46Nyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Belépés

A fejezet kategóriái

Cikkeim [46]

Keresés

Körkérdésünk

Értékeld honlapomat
Összes válasz: 4

Mini-chat

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Cikkek katalógusa
Nyitólap » Cikkek » Cikkeim

Anthony de Mello bölcsességeiből
1. Hogy sikeresek legyünk a lelki életnek nevezett kalandban, arra kell összpontosítanunk, hogy minél teljesebb életet éljünk. A legtöbb ember megelégszik semmiségekkel, mint például gazdagsággal, hírnévvel, kényelemmel és emberi társasággal.

2. 
- Az előző mesterem megtanított arra, hogy elfogadjam a születést és a halált.

- Akkor miért jöttél hozzám? - kérdezte a Mester.
- Hogy megtanuljam elfogadni azt, ami a kettő közt van.


3. Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet lépnének, egész életüket fél lábon töltik.


4. Amikor a veréb fészket épít az erdőben, csak egyetlen ágat foglal el. Amikor a szarvas a folyónál a szomját oltja, csak annyit iszik, amennyi a gyomrába fér. Mi azért gyűjtögetünk, mert üres a szívünk.


5. Ha szeretsz, más szemmel nézel a világra; nagylelkű leszel, megbocsátó, jószívű, pedig korábban esetleg kemény és rideg voltál. Az emberek óhatatlanul is hasonlóan viszonyulnak majd hozzád, s hamarosan abban a szeretetteljes világban élsz, amit te magad teremtettél.


6. Nem arról van szó, hogy az élet ne lenne tele csodákkal. Sokkal többről: az élet csodálatos, és aki megszűnik ezt magától értetődőnek venni, rögtön meg is látja.


7. Ha valaki azt mondja neked, hogy mennyire különleges vagy, pontosan csak ennyit mondhatsz: "Ez a személy, figyelembe véve sajátságos ízlését és szükségleteit, vágyait és kivetítéseit, különleges kívánsággal viseltetik irányomban, de ez semmit sem mond az én személyemről. Valaki más egészen közönségesnek fog tartani, de az sem mond rólam semmit sem." Tehát abban a pillanatban, amikor elfogadod a bókot, és átengeded magad az örömnek, akkor hatalmat adsz ennek az illetőnek önmagad felett. Azon fogsz fáradozni, hogy ő továbbra is különlegesnek tartson. Állandóan attól fogsz rettegni, hogy talál valaki mást, aki még különlegesebb lesz számára, s te kirepülsz a kegyeiből.


8. Egy nap Buddhát halálosan megfenyegette Angulimal, a bandita. 

- Akkor légy olyan kedves, és teljesítsed utolsó kívánságomat - kérte Buddha. - Vágd le azt az ágat. 
A bandita kardjának egyetlen suhintásával levágta, majd azt kérdezte: 
- És most? 
- Tedd vissza! - kérte Buddha. 
A bandita felnevetett: 
- Ha azt hiszed, hogy ezt bárki is meg tudná tenni, hát bolond vagy. 
- Ellenkezőleg. Te vagy a bolond, amiért azt hiszed, hogy hatalmas vagy, mert sebesíteni és rombolni tudsz. Pedig az gyerekjáték. Aki igazán hatalmas, teremtésre és gyógyításra képes. 

Forrás: http://www.citatum.hu/szerzo/Anthony_de_Mello/3
Kategória: Cikkeim | Hozzáadta: sugar_celia (2011 Március 26)
Megtekintések száma: 207 | Hozzászólások: 1 | Tag-ek(kulcsszavak): Anthony de Mello, Bölcselet, idézetek | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
0 Spam
1 Mohsen  
Everything in Between estuvo entre mis dsicos del 2010 y esta cancif3n es sin equivocacif3n mi favorita del disco. Como dije en mi review, mi relacif3n con No Age es de amor y odio. A veces dan dolor de cabeza y me producen desesperacif3n para que se callen y otras veces no puedo evitar quererlos, como por ejemplo con Fever Dreaming..la parten en la patica con este tema.El video no me causf3 gran cosa pero este1 cool.Fino post.

Név *:
Email *:
Kód *:
Copyright MyCorp © 2018 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben