Szerda, 2018 Május 23, 7:26:32Nyitólap | Regisztráció | Belépés

Honlap-menü

Belépés

A fejezet kategóriái

Cikkeim [46]

Keresés

Körkérdésünk

Értékeld honlapomat
Összes válasz: 4

Mini-chat

Statisztika


Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Cikkek katalógusa
Nyitólap » Cikkek » Cikkeim

Csakrák

A csakrák szerepe

 

A csakra szó szanszkrit eredetű, kereket, korongot jelent. A csakrák az ember étertestében található energiaközpontok. A fizikai síkon megközelítőleg az endokrin rendszerrel esnek egybe. Az általánosan elfogadott rendszer szerint 7 fő csakra van.
 

Mik azok a csakrák?

A csakrák vagy erőközpontok az indiai filozófia szerint egymással összefüggő pontok, amelyeken keresztül az ember testében hullámzik az energia, a prana. A csakrák az óramutató járásával megegyező irányban forognak, ha környezetükből energiát vesznek fel, ellenkező irányba, ha energiát adnak le.

Melyik a 7 fő csakra?

Az 1. csakra a gyökér (tő) csakra a gerincoszlop alsó végénél, a 2. csakra a szex (szakrális) csakra a köldök alatt, a 3. csakra a napfonat (köldök, solar plexus) csakra a köldök fölött, a 4. csakra a szív csakra a szívnél, az 5. csakra a torok csakra a toroknál, a 6. csakra a homlok (harmadik szem) csakra a szemöldökök között és a 7. csakra a korona (fejtető) csakra a fejtetőn található.

Mik azok a mellékcsakrák?

A testünkön számos kisebb csakra található még. Ezek közül jelentősebbek a két tenyér közepén és a két talp közepén lévő csakrák.

Érdemes-e a csakrákat gyógyítani?

A csakrákkal való foglalkozás segít, hogy a mindennapi stresszt és zaklatottságot nyugalommá és higgadtsággá alakítsuk át. Tisztítja a tudatot, mély ellazulást, de ugyanakkor éberséget biztosít a meditációk során. A csakrákkal való rendszeres munka érzékenyebbé tesz bennünket az élelmiszerekre. Ez azt jelenti, hogy tudatosabban próbálunk meg táplálkozni.

A csakrákkal való gyógyításnak gyógyító ereje van, de ez esetben sem diagnosztizálja magát, hanem betegségével keressen meg egy szakembert. A csakramunka ezen terápiák kiegészítőjeként nagyon hatékony eszköz.

Forrás: http://www.atlantiszkapui.hu/ezoterikus_temak_a_csakrak_szerepe.htmlForrás: http://www.atlantiszkapui.hu/ezoterikus_temak_a_csakrak_szerepe.html
Kategória: Cikkeim | Hozzáadta: sugar_celia (2011 Március 20) | Szerző: A csakrák szerepe W
Megtekintések száma: 213 | Tag-ek(kulcsszavak): csakrák | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Copyright MyCorp © 2018 | Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben